Dorpels

Dorpels zijn in het natte Nederlandse klimaat geen overbodige luxe. Ze vormen de overgang van de binnenruimte naar de buitenwereld. Ook op plaatsen waar veel vocht voorkomt zoals in een schuur of de keuken of bijkeuken wordt er met dorpels van hardsteen gewerkt. Vaak is er dan ook nog sprake van aanpalend tegelwerk. Een dorpel is een verzamelbegrip voor zowel een raamdorpel als een deurdorpel

Maken van Dorpels

Het maken van dorpels met de gewenste afmetingen en opstaande randen is een echte natuursteen specialiteit. Daarmee onderscheidt Gros Natuursteen zich van welk bouwbedrijf dan ook. Met ons machinepark, lees de zaag, brengt onze natuursteen zager de vereiste randen en schuinte aan. Dorpels moeten tegenwoordig aan allerlei complexe bouweisen voldoen wil een gebouw toegankelijk zijn voor minder vallieden. Zelfs woonhuizen moeten daar aan voldoen. Vaak zijn de dorpels de enige natuursteen toepassing in een gebouw. Een toepassing waarbij gebruikers maar zelden stilstaan. Behalve als het niet goed gedaan is dan merkt u dat direct.

Verschillende soorten Dorpels

Zoals u al op de afbeeldingen kunt zien zijn er verschillende soorten dorpels en dan is er nog zoals eerder gezegd sprake van een raamdorpel en een deurdorpel. Beide hebben verschillende vormen en verschillende functies. Bij een raamdorpel gaat het erom dat het regenwater afgeleid wordt van het raam en de achterliggende muur. Bij een deurdorpel moet voorkomen worden dat regenwater het huis in loopt en de achterliggende, in het verleden vaak houten vloer, aantast.

Verschillende dorpelafwerkingen

In het geval van hardsteen kunnen we de dorpel opschuren in een aantal kleur gradaties. Gradaties waarmee het kleurverloop van licht grijs naar donker grijs verloopt. In het laatste geval heet dat donker gezoet. Op ons bedrijf kunt u daar voorbeelden te over van zien, zodat u een goede gerichte keuze kunt maken.

Gros uw leverancier in maatwerk

Gros Natuursteen is uw leverancier op het gebied van maatwerk in Natuursteen & Composiet. Denk hierbij aan keukenbladen, vensterbanken, tafelbladen, dorpels, traptreden, wastafels, spoelbakken, schouwen.

Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag gesloten

Neem contact op