Muurafdekken

vEen gemetselde muur of een gemetselde kolom moet afgedekt worden. Van boven af gezien is een gemetselde muur geen fraai geheel. Dat wordt het wel als het afgedekt wordt door een natuurstenen muurafdekker. Metselaars zijn dan ook gewend aan de verwerking van natuursteen in hun metselwerk met baksteen. Die afdekking kan een strook of plaat natuursteen zijn, maar het kan ook een vensterbank. Maar een vierkante puntig toelopende plaat zijn in het geval van een kolomafdekking kan ook. Dat laatste is op het plaatje te zien. Waarbij de vierkante massieve plaat in plaats van rechte kanten te tonen fraai van vier driehoekige schuine kanten is voorzien. Dat is een kwestie van onder de goed hoek verzagen van een massief blok natuursteen. Een natuursteenvakman zager weet daar wel raad mee.

Natuursteen zagen

Een natuursteen cirkelzaag kan onder verschillende hoeken een stuk natuursteen aanzagen. Feitelijk slijpt een natuursteencirkelzaag de stukken steen van elkaar af. Dat gebeurt onder toevoeging van veel water. Dat moet je echt eens in het echt gaan bekijken want het is echt een vak apart. Alles gebeurt in de natuursteen werkplaats met veel water. Ook het voorzien van een glans gebeurt met een polijstmachine waar veel water bij gebruikt wordt.

Muurafdekker van hardsteen

Hoewel je het ook van andere natuursteensoorten of composiet materiaal zou moeten kunnen maken, is hardsteen toch wel het meest gebruikt. Dat heeft er mee te maken dat hardsteen een fraaie dichte structuur heeft en ook relatief goed te bewerken is. Het overgrote deel van dit soort toepassingen als muurafdekkers wordt in Nederland dan ook in hardsteen uitgevoerd. Dat er hardsteen uit ons buurland België komt is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van maatwerk in Natuursteen & Composiet. Denk hierbij aan keukenbladen, vensterbanken, tafelbladen, dorpels, traptreden, wastafels, spoelbakken, schouwen.

Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag gesloten

Neem contact op