Neuten

Neuten zijn de opstaande natuurstenen blokjes onder de houten deurposten. Deze natuurstenen blokjes voorkomen dat de houten deurposten in contact met regenwater komen. Dan kunnen de houten posten gaan rotten en dat is natuurlijk niet wat je wilt in je bouwconstructie. In Nederland regent het gemiddeld 200 dagen per jaar en regenwater is daardoor nooit ver weg.

Neuten een klassieke bouwconstructie

Onze klassieke bouwconstructies waar veel in combinatie met hout en baksteen gewerkt wordt zijn volledig ingericht op het voorkomen van het verrotten van het hout. Ook wil je het regenwater buiten je gebouw houden. Hardsteen neuten worden meestal in combinatie met hardsteen dorpels geplaatst. Ook op plaatsen waar veel vocht voorkomt zoals in een schuur, keuken, bijkeuken, badkamer wordt er met dorpels en neuten van hardsteen gewerkt. Vaak is er dan ook nog sprake van aanpalend tegelwerk.

neuten 2 | grijs geschuurd

Maken van Neuten

Het maken van neuten met de gewenste afmetingen en inkepingen is een echte natuursteen specialiteit. Daarmee onderscheidt Gros natuursteen zich van welk bouwbedrijf dan ook. Met ons machinepark, lees de zaag, brengt onze natuursteen zager de vereiste inkepingen aan. Zo kan er sprake zijn van een dorpel met losse neuten waarbij de blokjes apart aangebracht worden en de constructie uit drie losse delen bestaat. Maar er kan ook een dorpel en neuten uit een stuk steen geleverd worden als men dat liever heeft. Dat is wel een stuk complexer in uitvoering. Gros Natuursteen kan dat allemaal voor u maken.

Verschillende neutafwerkingen

In het geval van hardsteen kunnen we de neuten opschuren in een aantal kleur gradaties. Gradaties waarmee het kleurverloop van licht grijs naar donker grijs verloopt. In het laatste geval heet dat donker gezoet. Op ons bedrijf kunt u daar voorbeelden te over van zien zodat u een goede gerichte keuze kunt maken.

Gros uw leverancier in maatwerk

Gros Natuursteen is uw leverancier op het gebied van maatwerk in Natuursteen & Composiet. Denk hierbij aan keukenbladen, vensterbanken, tafelbladen, dorpels, traptreden, wastafels, spoelbakken, schouwen.

Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag gesloten

Neem contact op