Zuil

Bij een zuil denk je aan gedraaide marmeren objecten en die kunnen we bij Gros Natuursteen uiteraard ook leveren. Dat soort sierzuilen gebruik je in huis om bijvoorbeeld een plant of een beeld op te zetten.

Gemetselde natuurstenen kolom

Bij de zuil op het plaatje gaat het om een gemetselde kolom die deel uit maakt van een sier ijzeren hekwerk waarin een poort is opgenomen. De afdekstukken en de plint als onderdeel van de kolom zijn van hardsteen gemaakt in onze steenhouwerij. Het metselwerk is natuurlijk door een meester metselaar geplaatst die ook ervaring heeft met het plaatsen van natuursteen onderdelen. Alleen dan ontstaat het fraaie geheel waar we nu op de foto getuige van mogen zijn.

Hardsteen als afwerking

Bakstenen zijn van zichzelf van bovenaf niet erg waterbestendig. Van voren als muur kan er weinig tegenop voor wat betreft duurzaamheid. Daarom zie je door de geschiedenis heen dat hardsteen en baksteen een uitstekende optelsom zijn. Baksteen voor het opgaande werk en hardsteen voor de afdekking.

Hardsteen

Hardsteen is een kalksteensoort die uit België afkomstig is. Dan spreken we over de Pierre Bleu Belge. Blauwe hardsteen uit België. Er zijn meer landen die hardsteen leveren onder andere Ierland. Het materiaal is vorstbestendig, dat is natuurlijk niet onbelangrijk in het Nederlandse Klimaat met de hoge luchtvochtigheid. Dat maakt hardsteen al eeuwenlang een geliefd bouwmateriaal voor allerlei buitentoepassingen.

Hardsteen plint

Om het af te maken voorzien we de bakstenen kolom van een brede natuursteen plint. Zo maak je aan een baksteen uitvoering een onder en bovenkant en daarmee wordt het een geheel.

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van maatwerk in Natuursteen & Composiet. Denk hierbij aan keukenbladen, vensterbanken, tafelbladen, dorpels, traptreden, wastafels, spoelbakken, schouwen.

Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag gesloten

Neem contact op