Staande Steen

Zowel voor cremeren als begraven kunt u bij Gros Natuursteen terecht voor een passend grafmonument. Voor elk budget of vormgevingswens is er wel iets te verzinnen wat recht doet aan uw behoefte aan gedenken. Een graf met grafmonument is een plaats om naar terug te gaan en de overledene te gedenken. Zijn of haar naam is er geschreven op de gedenksteen en men mag het over die persoon op die gemarkeerde plek hebben. Dat helpt in het verwerkingsproces.

Een grafsteen

Een grafsteen kan in de regel bestaan uit een deel grafbedekking en een staande steen. Op die staande steen is de naam van de overledene geschreven. De letterkeuze is ook iets om over na te denken. Daarbij zijn er allerlei lettertypes mogelijk, die in de steen worden gefreesd. Op de begraafplaats zelf ziet u bij de andere graven legio voorbeelden. Ook in onze steenhouwerij hebben we voorbeelden beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

staande grafsteen

Soort graf

Die grafbedekking kan een staande steen met banden zijn zoals op de afbeelding getoond wordt. De banden hebben op de afbeelding een afwijkende donkere kleur, maar dat hoeft natuurlijk niet. U kunt er ook voor kiezen om tussen die banden een afdekplaat te laten plaatsen, zodat er een gesloten grafbedekking ontstaat. Als alternatief is er ook een gedeeltelijke afdekplaat mogelijk, waardoor er ruimte voor een tuintje overblijft.

Grafbedekking bij crematie

Ook voor crematie zijn er oplossingen te bedenken om een bijzetting mogelijk te maken. Zo kan er een betonnen keldertje geplaatst worden waarin ruimte is voor meerdere grafurnen. Bovenop dat keldertje is er dan ruimte voor een gedenksteen. Het hangt van de begraafplaats of crematorium af welke mogelijkheden er beschikbaar zijn. Wij van Gros Natuursteen kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn, omdat we de situatie ter plaatse goed kennen.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag Gesloten

Neem contact op