Natuursteen Zerk

Een zerk is een massief liggend natuursteengedeelte, dat een geheel graf bedekt. Oorspronkelijk is die vormgeving afkomstig van vloerdelen, zoals men die in oude monumentale kerken aantreft. Uit de tijd dat men het nog gewoon was, onder de kerkvloer te begraven. Die vormgeving is later overgezet naar de begraafplaats en heeft de zerk als vorm opgeleverd. Bepalend is de locatie waar het graf zich bevindt. De begraafplaats verordeningen geven vaak al een richting van wat er op die plek mag en kan. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten grafbedekkingen mogelijk.

Type 1

Type 2

Type 3

Verschillende natuursteensoorten

De zerk als liggend gedeelte kan in verschillende natuursteensoorten worden uitgevoerd. Ook kan er gekozen worden of er onder de zerk een plint of een roef wordt aangebracht. Daarmee komt de zerk iets los van de ondergrond en kan deze ook enigszins schuin geplaatst worden. Het regenwater loopt dan wat makkelijker van de zerk af. Ook de uitvoering hoog glanzend, glanzend, mat kan besproken worden. Het is allemaal een kwestie van smaak en mogelijkheden.

Teksten en lettertypes

Op een zerk is door het formaat van de steen veel meer ruimte voor teksten. Toch kiest men in veel gevallen voor een vrij sobere uitvoering van naam en eventueel een bijschrift. Letters kunnen van brons, aluminium of rvs zijn. Ook hier is het weer van belang of er meer dan een persoon in het graf begraven moet worden. Dan kan daar in de keuze van het grafopschrift en het formaat van de letters rekening mee worden gehouden. In onze steenhouwerij kunnen we u allerlei mogelijkheden laten zien. Wij van Gros Natuursteen kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden op de betreffende begraafplaats zijn, omdat we de situatie ter plaatse goed kennen.

Gros Natuursteen

Gros Natuursteen is ook uw leverancier op het gebied van ander maatwerk in Natuursteen & Composiet. Indien u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Adres:

Het Goorke 53
4906 CZ Oosterhout
Tel: 0162 – 423595
Fax: 084 – 7567312
Email: info@grosnatuursteen.nl

Openingstijden:

maandag 13:00 – 16:30
dinsdag 09:30 – 16:30
woensdag 09:30 – 16:30
donderdag 09:30 – 16:30
vrijdag 09:30 – 16:30
zaterdag alleen op afspraak (voor grafwerk)
zondag Gesloten

Neem contact op